Tarieven

De tarieven van de tandarts, orthodontist, mondhygiënist en de tandprotheticus zijn landelijk door de overheid vastgesteld. Dit betekent dat de prijs bij elke tandarts in Nederland hetzelfde is. De zorg met aandacht die wij u bieden, de hoge scholingsgraad van onze medewerkers, de kwaliteit van onze materialen en de uitstraling van het pand vindt u niet terug in uw kosten. Het is de meerwaarde die wij u bieden.

Hier vindt u een lijst van prestaties, codes en tarieven zoals vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Wij werken samen met het Barnevelds Tandtechnisch Laboratorium.
Bekijk hier hun verkorte tarievenlijst.

 

Betalen

Begrotingen

Bij uitgebreide behandelingen bespreken wij vooraf de kosten en sturen wij u een begroting. Via ons computerprogramma kunnen wij gelijk voor u bij de verzekeraar kijken wat uw eventuele eigen bijdrage is. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan!

Verzekeringen

Er zijn veel verzekeraars waar u zich voor tandheelkundige zorg kunt verzekeren. Graag verwijzen wij u voor informatie over verzekeringen en de verschillen in dekking naar www.allesoverhetgebit.nl/alles-over-kosten-en-vergoedingen/verzekeren-tegen-tandartskosten.

 

De rekening

De tarieven van tandartsen, orthodontisten, mondhygiënisten en tandprothetici zijn landelijk door de overheid vastgesteld. Dit betekent dat de prijs bij elke tandarts in Nederland hetzelfde is. De zorg met aandacht die wij u bieden, de hoge scholingsgraad van onze medewerkers, de kwaliteit van onze materialen en de uitstraling van het pand vindt u niet terug in uw kosten. Het is de meerwaarde die wij u bieden.

De rekening is opgebouwd uit verschillende prestaties die tijdens het bezoek hebben plaatsgevonden. Elke prestatie wordt omschreven met een code. Aan elke code is een tarief gekoppeld. De tarieven zijn vastgelegd door de NZA

Klik hier om uw factuur uitgelicht te zien.

Onze nota’s worden behandeld door Infomedics. Indien mogelijk sturen zij uw nota door naar uw verzekeraar en ontvangt u alleen een nota over het bedrag dat de verzekering niet dekt.
Voor vragen omtrent de nota verzoeken wij u contact op te nemen met Infomedics via info@uwnota.nl. Wilt u gespreid betalen? Ook daarvoor kunt u bij Infomedics terecht.

Kosten voor kinderen tot 18 jaar

Alle tandheelkundige zorg (orthodontie en kronen/bruggen uitgezonderd) voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed uit de basisverzekering. Dit gaat niet ten laste van uw eigen risico. Implantaten ter vervanging van voortanden door een trauma dat heeft plaatsgevonden voor de leeftijd van 18 jaar, worden tot de leeftijd van 21 jaar vergoed.

Toeslag voor extra maatregelen in verband met SARS-CoV-2

U kunt bij ons veilig terecht voor uw mondzorgbehandeling.

Voor de extra maatregelen die wij nemen in verband met het SARS-CoV-2 virus brengen wij een toeslag van € 4,26 per patiënt in rekening.
Als u een mondzorgverzekering heeft, wordt deze toeslag door uw ziektekostenverzekeraar in sommige gevallen vergoed.

Alle mondzorg  voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering, zo ook deze code.